Kenneth Thomsen er tilbage på DTU Vindenergi.

Ude godt, men hjemme bedst

mandag 24 jun 19

Kontakt

Kenneth Thomsen
Divisionschef
DTU Vindenergi
93 51 10 80

Efter en afstikker på knap halvandet år, vendte tidligere sektionschef i LAC Kenneth Thomsen hjem til DTU Vindenergi – denne gang i en stilling som sektionschef i COS.

Kenneth Thomsen sidder trygt på sit nye kontor i bygning 228 på DTU Risø Campus. Selv om han om nogen kender til DTU Vindenergi, så er han samtidig på bar bund. For tidligere sad han som sektionschef i LAC, sektionen der arbejder med laster og kontrol; nu sidder han med ansvaret for en sektion, der arbejder med materialeforskning, sektionen COS, og er samtidig programleder for Materials and Structures .

”På DTU Vindenergi har vi et enestående miljø, og der er et meget højt vidensniveau herude. Jeg er ikke i tvivl om, at DTU vindenergi har en kæmpe rolle i fremtiden, og det er blandt andet en af årsagerne til, jeg kom tilbage.”

Fra fiberkompositter til laster – og tilbage til kompositter

For at forstå den udvikling, der har været, må man kigge tilbage i tid:

”Jeg er uddannet i Aalborg, og jeg skrev faktisk mit eksamensprojekt om udmattelse af fiberkompositter,” mindes Kenneth Thomsen:

”Som nyuddannet så jeg et jobopslag hos Prøvestationen for mindre vindmøller, som DTU Vindenergi hed dengang. Det job kom jeg til samtale på.”

Kenneth Thomsen husker, at han kom for sent til jobsamtalen, og da var han sikker på, at jobbet gik til en anden:

”Jeg havde aldrig været på Sjælland før og skulle lige forbi domkirken i Roskilde og se, hvordan den så ud,” siger han med et smil.

Men jobbet gik ikke til en anden, og de næste 17 år arbejdede han på DTU Vindenergi med last og kontrol sammen med flere af de kolleger, der stadig er at finde på DTU Vindenergi – og titlen ændrede sig løbende fra forskningsassistent til seniorforsker.

Som seniorforsker på DTU Vindenergi havde Kenneth Thomsen berøring med mange, bl.a. Henrik Stiesdal og Siemens Wind Power, der kontaktede ham og spurgte, om ikke han havde lyst til at starte et kontor op på Sjælland. Udfordringen takkede han ja til:

”Og så sad jeg der alene på et kontor i Lyngby. Jeg fik hurtigt ansat en håndfuld personer, og så måtte jeg i Ikea for at købe lamper til os,” griner han. Men efter 7-8 år så trak DTU Vindenergi og muligheden for at arbejde med forskningen alligevel i ham igen.

Et smut til Shanghai

Det var en stilling, han sad i indtil for halvandet år siden, da Kenneth og fruen trak teltpælene op og rykkede til Envisions kontor i Shanghai, hvor han havde underskreven en fem år lang kontrakt.

”Det var innovativt og spændende. Jeg havde aldrig været i Asien før,” forklarer han. Selv om, at kontrakten med Envision var af fem års varighed, så vidste Kenneth Thomsen godt, at det ikke ville vare fem år, før familien igen vendte snuden hjem mod Danmark.

”Da jeg skrev under på kontrakten, sagde jeg, at jeg lovede at være der i et år, men at de ikke skulle regne med fem år. Det har hele tiden været vores plan, at det maksimalt skulle blive til to år i Shanghai.”

Huset hjemme i Hvalsø stod da også tomt og klar til ham og hustruen, da de vendte hjem godt halvandet år efter, at de rejste ud.

Tilbage til kompositterne

I dag bruges arbejdstiden på kontoret i bygning 228 og med et helt nyt arbejdsområde. Men det er en udfordring, Kenneth Thomsen glæder sig til – og er klar til:

”Jeg er super begejstret for, at det er en for mig ny sektion. Det er et meget interessant område, hvor jeg kan fokusere på de overordnede linjer og ledelse, som er det, jeg gerne vil.”

”Jeg kan sagtens se mig selv her på DTU Vindenergi resten af mine dage – velvidende, at det sagde jeg også for 2 år siden,” slutter han semi-kryptisk.

https://www.vindenergi.dtu.dk/nyheder/nyhed?id=F058D9E4-46C8-438E-A825-A37907D46D14&utm_device=web&utm_source=RelatedNews&utm_campaign=Den-virtuelle-atmosfaere-skubber-graenserne-for-forskernes-forstaaelse
29 OKTOBER 2020