Billede af repæsentanter fra Bio4Selfgruppen

Justine Beauson
Udviklingsingeniør

Konsortiet

BIO4SELF konsortiet består af følgende gruppe af multi-disciplinære partnere:

• Centexbel - koordinator (Belgien)
• Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM) of Maastricht University (Holland)
• Arçelik AS (Tyrkiet)
• Chemosvit Fibrochem (Slovakiet)
• Comfil (Danmark)
• Fraunhofer Institut für Chemische Technologie ICT (Tyskland)
• Institut für Textiltechnik (ITA) der RWTH Aachen University (Tyskland)
• Ion Beam Applications SA (Belgien)
• Maier S. Coop (Spanien)
• Mirtec (Grækenland)
• Next Technology Tecnotessile (Italien)
• Open Source Management Ltd (UK)
• Samsonite NV (Belgien)
• Steinbeis Advanced Risk Technologies GmbH (Tyskland)
• Tecnaro GmbH (Tyskland).
• DTU Vindenergi (Danmark)

Gruppen bag H2020-projektet Bio4Self vandt Techtextil Innovation-prisen i Tyskland.

Efter at have modtaget prisen The International JEC Innovation Award for Sustainability d. 13. marts i år har BIO4SELF konceptet med det selvforstærkede PLA komposit-materiale, som er udviklet i det europæiske H2020 projekt, nu modtaget prisen TechTextil Innovation Award for Sustainability på TechTextil messen i Frankfurt am Main, der er den førende messe for tekniske tekstiler i verden.

Bio4Self projektgruppen modtog Techtextil Innovation prisen for konceptet bæredygtigt selvforstærket PLA komposit-materiale.

Kompositterne er fuldt bio-basede, lette at genanvende og genforme og endda industrielt biologisk nedbrydelige. I produktionen af kompositterne bliver der kun brugt en type materiale: polymælkesyre eller PLA, en termoplastisk biopolyester afledt af vedvarende ressourcer som landbrugsaffald, ikke-fødevareafgrøder eller sukkerrør.

Læs mere om prisen her.