En billede af to vindmøller, der ikke har nogen speficik tilknytning til artiklen

Vindmølleudvalg fejrer 30 års jubilæum

fredag 30 aug 19

Peter Hauge Madsen
Institutdirektør
Standardiseringsudvalg for vindmøller fejrer 30 års jubilæum. Institutdirektør ved DTU Vindenergi Peter Hauge Madsen er formand for udvalget.

Onsdag d. 28 august fejrede repræsentanter fra den danske vindmølleindustri 30 års jubilæum for det danske standardiseringsudvalg for vindenergisystemer. Udvalget hører under Dansk Standard.

Institutdirektør ved DTU Vindenergi, Peter Hauge Madsen, er formand for det danske udvalg, der gennem årene er vokset til over 190 medlemmer fra hele branchen. Den rolle har han haft, siden udvalget blev etableret for 30 år siden.

”Ved udvalgets start var dansk vindmølleindustri en umoden branche i krise. Vindmølleindustrien havde brug for et kvalitetsløft og en større international troværdighed, og ved starten så vi krævende standarder og certificering som et vigtigt virkemiddel hertil. Dette må i dag siges at være lykkedes takket være en stor indsats fra alle i branchen og medlemmerne i det danske standardiseringsudvalg.”

Branchen er samlet

Formålet med det danske standardiseringsudvalg for vindenergisystemer var at samle hele vindenergibranchen, der sammen skulle udarbejde en fælles standard for vindmøller. Siden er der udgivet over 30 standarder.

Sidenhen er flere lande kommet til i det internationale standardiseringsarbejde, men det danske udvalg er fortsat toneangivende og bidrager til, at vindindustrien fortsat er en af dansk erhvervslivs absolutte førerpositioner.

Ud over DTU Vindenergi er også Energistyrelsen, Vestas, Siemens Gamesa, Ørsted, COWI, HOFOR, Vattenfall og Aalborg Universitet repræsenteret i udvalget.