Sammen fokuserer vi på digitalisering og strategi

mandag 08 jul 19

Kontakt

Nikolay Krasimirov Dimitrov
Seniorforsker
DTU Vindenergi
61 39 63 28

Forskere på DTU Vindenergi arbejder sammen om at lave en fælles digitaliseringsstrategi.

For to år siden begyndte en gruppe forskere DTU Vindenergi at arbejde på tværgående ved digitalisering.

Seniorforsker ved DTU Vindenergi Nikolay Krasimirov Dimitrov har ansvaret for projektet, som ifølge ham kan skabe mere værdi i forskningen.

Digitale tvillinger og håndtering af data

"Projektet begyndte for omtrent to år siden, hvor vi så på store mængder data og digitalisering. Vi havde en arbejdsgruppe, der udforskede mulighederne for, hvordan vi kan bidrage til dette område, og vi prioriterer to specifikke ting ", siger han og uddyber:

"Det første er at forbedre datahåndtering. Som det er i dag, har vi en stor mængde data, men vi bruger mest tid på behandling af data, fremfor at bruge dataene til videnskabelig analyse. Det andet er at se på begrebet ”digitale tvillinger”. "

En digital tvilling er en dynamisk digital repræsentation af et industrielt aktiv. Som en repræsentation for en fusion mellem de digitale og fysiske verdener, afspejler den digitale tvilling operationshistorien for sin fysiske tvilling og udfører analyser for at optimere omkostninger og ydeevne. For at nå vores mål, går vi i dybden på flere avancerede videnskabelige områder, herunder numerisk modellering, maskinindlæring og kunstig intelligens, data og tilslutningsmuligheder.

På WindEurope-konferencen og udstillingen i Bilbao tidligere i år, modtog seniorforsker Anna Maria Sempreviva, medlem af digitaliserings-CCA-holdet, en plakatpris for en plakat om 'Open Science: Deling af data, værktøjer og arbejdsgange’. Ifølge Nikolay Dimitrov er plakaten en del af projektet, der netop beskæftiger sig med databehandling.

https://www.vindenergi.dtu.dk/nyheder/Nyhed?id=%7BAB93A4B8-CE01-4426-8AB2-A3068BCDC1A7%7D
26 JANUAR 2020