Østerild standplads

To nye standpladser er klar til vindmøller i Østerild

fredag 24 maj 19

Kontakt

Poul Falk Nielsen
Forskningstekniker
DTU Vindenergi
25 55 00 76

Udvidelsen af Testcenter Østerild med to nye standpladser til vindmøller er nu så langt, at standpladserne er klar til, at vindmølleproducenterne kan begynde at støbe fundamenterne.

Mange opgaver skal løses, før udvidelsen af Testcenter Østerild er en realitet. De to standpladser til vindmøllerne er nu ryddet og står klar, og den nødvendige højspænding og fiberkablerne til vindmøllerne er etableret. Det fortæller Poul Falk Nielsen, der er DTU Vindenergis driftsleder i Østerild.

”Det næste, vi går i gang med, er at få sat master op til målinger foran møllerne og lysmaster, og ellers mangler der bare oprydning på pladserne, siger han.

Master flyttes og nye skal stilles op

Ud over fundamenter til selve vindmøllerne har der været andre mastefundamenter på tegnebrættet. DTU vil sætte to nye målemaster op, en ny lysmast og flytte en lysmast. Grunden, til at der skal nye master op, er, at afstanden mellem den nordlige og sydlige del af testcenteret er lang: 4,7 km – og derfor er man nødt til at supplere de to lysmaster med en ekstra i midten, og alle 3 master bliver 250 m høje.

Entreprenørarbejdet til masterne er allerede afsluttet, og fundamenterne er støbt.

 

Naturstyrelsen er tilfredse

Poul Falk Nielsen har for nylig været rundt på Testcenter Østerild med Naturstyrelsen, som udtrykte tilfredshed med, hvordan anlægsarbejdet og naturen ser ud i området. Så også her er tingene faldet på plads.

Han forventer, at vindmøllefirmaerne går i gang med deres arbejde hen mod slutningen af sommeren.

Læs mere om Testcenter Østerild her