Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
12 FEB

Nikola Vasiljevic udnævnt til ambassadør for forskningsdata

Nikola Vasiljevic fra DTU Vindenergi er blevet udnævnt til at være en af de første europæiske ambassadører ved The Research Data Alliance (RDA).

07 FEB

DTU´s supercomputere er i superligaen

Supercomputere gør en forskel for DTU´s forskere og studerende og er ofte en forudsætning for, at forskningsprojekter kan lade sig gøre.

Informationsteknologi
23 JAN

Studerende støber økobil i Large Scale Facility

En håndfuld DTU studerende har de sidste 14 dage arbejdet på en ny skal til DTU Økobilen. Skallen er nu støbt og er klar til at få isat vinduer og døre.

15 JAN

Dansk-norsk samarbejde om havvind udvides

Bedre og billigere havvindmølleparker er målet for nyt dansk-norsk samarbejde.

Vindenergi Energi
09 JAN

40 år med vindenergi og still going strong

I år er det 40 år siden, at viceinstitutdirektør på DTU Vindenergi, Peter Hjuler Jensen startede på Risø. Selv om han har opnået det meste, så er han ikke klar til at...

Vindenergi Energi
2018
21 DEC

Ny generation af windscannere udviklet af DTU

Forskere i meteorologisektionen på DTU Vindenergi har udviklet en ny type windscannere. De nye windscannere kan bl.a. måle hvirvelstrømme i tip vortex.

Vindenergi Energi
18 DEC

DTU skaber ny måde at teste vindmøllevinger på

DTU Vindenergi, Siemens Gamesa, R&D, BLAEST, Olsen Wings, DNV GL, Ørsted og Zebicon er gået sammen om at skabe en ny måde at teste vindmøllevinger på.

Vindenergi Energi
10 DEC

Digitale tvillinger følger vindmøllevinger fra vugge til grav

DTU og partnere fra industrien deler data i et hidtil uset omfang ved at skabe såkaldte digitale tvillinger af vindmøllevingerne, mens de udvikles.

Vindenergi
07 DEC

Farvel til multirotoren på Risø

Multirotorvindmøllen, der indtil nu har været placeret på DTU Risø Campus, er blevet taget ned. Undersøgelsen af det spæn-dende koncept er afsluttet.

Vindenergi Energi
04 DEC

Nyt projekt baner vejen for lettere materialer i vindmøllevinger

Lette materialer kan være afgørende, når man vil gøre udledningen af drivhusgasser mindre inden for områder som transportsektoren og produktion af energi. I det nye EU...

Vindenergi