Forskning

DTU Vindenergi er et internationalt førende forskningscenter inden for vindenergi og det største universitetsinstitut for vindenergi i verden med mere end 230 medarbejdere, som omfatter 150 akademikere og 40 ph.d.-studerende fra mere end 37 forskellige lande.

Instituttet udfører forskning i samarbejde med førende danske og internationale universiteter, forskningsinstitutioner og -industri samt brugere af vindenergiteknologi. Instituttets forskning tager føringen både med henblik på  udfordringerne og behovene for udviklingen og anvendelsen af vindenergi for at understøtte skiftet til en CO2-neutral økonomi. Det er et skifte, der bekæmper klimaforandringerne og sikrer fortsat vækst i vindenergisektoren.

Grundlaget for instituttets placering er dets fremragende teknisk-forskningsmæssige kompetencer, som er organiseret i 11 sektioner og koordineret og udviklet via fire sammenflettede programmer: Siting and Integration, Materials and StructuresOffshore Wind Energy og Wind Turbine Technology.

https://www.vindenergi.dtu.dk/forskning
29 OKTOBER 2020