1. og 2. plads til DTU Vindenergi ved International Small Wind Turbine Contest i Holland

torsdag 13 jul 17

Om konkurrencen

Konkurrencen består af to faser.

Den første er designfasen, hvor holdene skal skrive en rapport, hvori de beskriver deres designvalg baseret på teoretisk forskning. Juryen, der er dannet af uafhængige eksperter fra hele vindindustrien, vil derefter kigge på designrapporten så vel som den faktiske turbineydelse.

Den anden fase er byggefasen. Afslutningsvist vil vindmøllerne blive afprøvet i vindtunnelen ved Det Tekniske Universitet i Delft. Vindtunnelen vil blive brugt i flere dage til at teste resultaterne af de konkurrerende små vindmøller. Vindmøllernes effekt måles, og målet er at opnå den højeste effekt.

På den sidste dag vil holdene flytte til NHL University of Applied Sciences til et sidste symposium, hvor de kan præsentere deres vindmøller for et publikum. Her vurderer en jury af vindenergikyndige præsentationerne sammen med deres præstation i tunnelen og deres oprindelige designrapport for afslutningsvis at kåre en vinder.

Et team fra DTU Vindenergi fik en første- samt andenplads foran fire andre konkurrenter ved konkurrencen i Amsterdam.

DTU Vindenergi deltog i starten af juli i konkurrencen Small Wind Turbine Contest i Holland. Gruppen fra DTU Vindenergi deltog med to projekter: en vindmølle med fokus på den vertikale aksel (VAWT) og en vindmølle med fokus på den horisontale aksel (HAWT)

Holdet, der var under ledelse af Taeseong Kim og Robert Mikkelsen, fik en førsteplads for VAWT-møllen samt en andenplads for HAWT-møllen. Ved konkurrencen arbejdede DTU Vindenergi sammen  med DTU Elektro.

VAWT
Vindmøllen med fokus på den vertikale aksel, og som vandt førstepladsen, var den første vindmølle, der producerede elektricitet i konkurrencen.

Vindmøllen producerede 270 watt.

HAWT
Den horisontale vindmølle producerede mest elektricitet set hen over hele konkurrencen. Den producerede 720 watt og havde en maksimum AEP produktion.

HAWT-vindmøllen har en speciel funktion, som er en passiv pitch kontrol baseret på centrifugalkraften.

De andre deltagere ved konkurrencen var Lodz University fra Polen, Ain Shams University fra Egypten, NHL University of Applied Science fra Holland og InHolland University of Applied Science fra Holland.