Billedet viser panelet. Billedet er taget af Wind Europe.

Samarbejde er fremtiden

mandag 08 apr 19

Ignacio Martí
Sektionsleder
Vi har brug for et større fokus på uddannelse og samarbejde, debatterede en gruppe på WindEurope Konferencen i Bilbao.

”Vi er nødt til at samarbejde, som vi aldrig har gjort før.” Ordene er Mark Foleys. Han er administrerende direktør for EirGrid i Irland.

Sammen med Matteo Marini (ABB), Antonella Battaglini (Renewables Grid Initiative), Zoltan Nagy-Bege (Romanian Energy Regulatory Authority), Joan Groizard (Renewable Energies, IDEA), Vera Silva (GE Grid Solutions) og Santiago Marin (Red Eléctrica de España) deltog han i eventen ’System Integration – The next frontier for wind system? på WindEurope konferencen i Bilbao.

"Der er brug for innovation inden for samarbejde. Industrien, de offentlige forskningsorganisationer og støtteinstitutionerne er nødt til at finde nye mere effektive måder at samarbejde på."
Ignacio Martí, Sektionsleder på DTU Vindenergi

En af konklusionerne ved eventen var, at vi er nødt til at samarbejde mere:

”Vi har brug for samarbejde mellem interessenterne. Vi må fjerne de organisatoriske barrierer,” sagde Vera Silva.

Ignacio Martí, Sektionsleder på DTU Vindenergi er enig med panelet. Efter mødet sagde han:

”Der er brug for innovation inden for samarbejde. Industrien, de offentlige forskningsorganisationer og støtteinstitutionerne er nødt til at finde nye mere effektive måder at samarbejde på.”

Uddannelse og engagement

Mark Foley understregede også vigtigheden af uddannelse. For at få et bedre elnet og øge forbruget af vindenergi, må vi fokusere på uddannelse:

”Uddannelse af folk er vores ansvar,” sagde han.

Det er dog ikke kun dem, der arbejder inden for vindenergi, der har brug for uddannelse. Behovet for uddannelse ses alle vegne, sagde Joan Groizard:

”Når folk er ude at gå en tur og ser en vindmølle, så skal de vide hvad, der i den forbindelse er i deres interesse.”

22 APRIL 2019