Elliot Simon, PhD Student at DTU Wind Energy

“Man var meget længere fremme i Europa”

mandag 02 okt 17

Elliot Simon
Ph.d.-studerende
+45.935.11593

Elliot Simon, der er ph.d.-studerende ved DTU Vindenergi fortæller om sine erfaringer – og hvordan han tog turen fra Florida, USA til Risø i Danmark.

Fortæl mig lidt om din baggrund?
Jeg er født og opvokset i Florida. Min første oplevelse med udlandsophold fik jeg i forbindelse med min bachelor, hvor jeg fik mulighed for at studere ved Hiroshima Universitet i Japan. Jeg studerede til nuklear ingeniør (miljømæssig radioaktivitet) og økonomi.

Vores laboratorium arbejdede med affaldsbortskaffelse og med at undersøge konsekvenserne af atomulykken ved Fukushima Daiichi. Det omfattede et stort feltarbejde at indsamle luft, vand og jordprøver, og jeg fandt ud af, hvor meget jeg nyder feltarbejde. Mange af mine meninger om planlægning af energisystemer og sikkerhed blev udfordret i denne periode.

Hvordan blev du interesseret i vindenergi?
Jeg vidste ikke meget om vindenergi, før jeg så den kystnære Kamisu vindmøllepark i Ibaraki, der stod helt ubeskadiget efter både jordskælvet og tsunamien. Vindmølleparken producerede livsnødvendig strøm, efter Japans atomkræftværker blev slukket. På det tidspunkt blev jeg interesseret i andre energityper, og jeg begyndte at undersøge de forskellige bæredygtige energiformer.

Hvordan kom til DTU og endte som Ph.d. studerende ved DTU Vindenergi?
Jeg tog tilbage til USA og afsluttede min eksamen, og søgte en stilling inden for vindenergi. Jeg opdagede ret hurtigt, at man var meget længere fremme i Europa. Derfor flyttede jeg til Tyskland og begyndte at studere på universitetet i Frauenhofer.

Derefter søgte jeg om optagelse på universitetet i Uppsala for at færdiggøre en master i Wind Power Project Management. Mens jeg studerede der, mødte jeg Jens Nørkær Sørensen fra DTU Vindenergi, der besvarede mange af mine utallige spørgsmål.

I løbet af min master, blev jeg meget interesseret i lidarmålinger. Jeg var heldig at deltage i EWEA Offshore messen i København i 2015, og her mødte jeg Nikola Vasiljević og Guillaume Léa, der opfordrede mig til at komme til Risø og færdiggøre min Master.

Med hjælp fra Uppsala og DTU ansøgte jeg et Erasmus Mundus stipendie og flyttede til Danmark.

Herefter besluttede jeg mig for at søge en ph.d. stilling inden for meteorologi og fjernmåling på DTU Vindenergi, og jeg fik stillingen!

Og fremtiden?
Jeg er rigtig glad for at arbejde med udfordrende problematikker og at være kreativ i min tilgang til at løse dem. Mit professionelle mål er at hjælpe med den omstilling verden står overfor med at bruge rene og bæredygtig energisystemer.

Kan du anbefale andre unge at tage en Ph.d. ved DTU Vindenergi?
Absolut! Mit forhold til mine kolleger på føles som et lille ‘samfund’. Jeg er også rigtig glad for strukturen og mine arbejdsforhold her. Der er en god blanding af kurser, forskning og undervisningsforpligtelser, og det giver alt i alt en balanceret læring. Jeg vil sige, at DTU er en af, hvis ikke det bedste sted i verden at få sin ph.d.

Du kan læse mere om Elliot Simon’s Ph.d. projekt her.