Jubilar elsker at fiske ved molen på DTU Risø Campus

Om Lars

• Lars Pilgaard Mikkelsen, 51 år
  • Gift med Lene de sidste 19 år
  • Har to døtre, Freja på 18 år samt Thea på 16 år.

Fra DTU i Lyngby til Cambridge og videre til Aalborg Universitet, inden han vendte hjem til Risø Nationallaboratoriet for bæredygtig energi. Sidenhen blev det også til en afstikker på et halvt år til Odense. Lars Pilgaard Mikkelsen har været vidt omkring.

1. marts 2018 er det 25 år siden, at lektor Lars Pilgaard Mikkelsen gjorde sit indtog i den offentlige sektor. Og selv om turen er gået både til Fyn, Jylland – ja endda til Cambridge University i England, så er Risø der, hvor han hører til, for det er der, han føler sig hjemme.

Historien går en del år tilbage. Lars Pilgaard Mikkelsen blev uddannet fra DTU Lyngby, hvor han hurtigt efter endt uddannelse fik tilbudt en postdoc stilling inden for faststofmekanik, husker han tilbage:

”Efter min postdoc-position søgte jeg et legat, som jeg fik. Så jeg rejste til Cambridge for at være der et år fra 1997-1998,” fortæller han.

Med sig til Cambridge havde han sin kæreste, Lene, som han havde mødt sommeren forinden på Roskilde Festival. Efter Cambridge vendte den lille familie, der snart talte tre personer, snuden hjemad igen.

Risø er hans hjem
Turen gik til Aalborg, hvor Lars Pilgaard Mikkelsen fik en adjunktstilling. Hurtigt fik han tilbudt en stilling som lektor, hvilket han takkede nej til. For familien skulle retur til Sjælland. Valget faldt på Roskilde og Risø Nationallaboratoriet for bæredygtig energi, hvor en seniorforskerstilling ventede. Trods en lille afstikker på et halvt år til Syddansk Universitet i Odense, så har Risø været en fast base. Også selv om navnet på arbejdspladsen har ændret sig til DTU Vindenergi og stillingen til en lektorat.

”Jeg er simpelthen så glad for at være her på DTU. Jeg elsker at undervise, og det har DTU stort fokus på. Jeg bruger vel 800-900 timer om året på at undervise. Dertil kommer forskningsprojekter, artikelskrivning, ph.d. studerende og så videre,” forklarer han.

Selv om undervisningen fylder meget hos Lars Pilgaard Mikkelsen, så skal der også være tid til hans hobby; fiskeri. Det er en hobby, som han deler med flere af sine tætte kolleger fra kompositafdelingen på DTU Vindenergi.

”Vi er en gruppe fra sektionen, der tager ud og fisker sammen. Jeg har lige været på Bornholm sammen med Bo (Madsen). Men vi er også flere, der for eksempel går ned ved molen her på Risø og fisker hornfisk,” siger jubilaren.